Çorum Özel Hastanesinin kurulumu, 1989 yılında yer seçimi ile başlayarak, belediyenin onaylaması, ruhsat alımı, yeşil alan düzenlenmesi vb. bürokratik işlemler ve binanın dizayn işlemlerinin tamamlanması süreçlerinden sonra, Binevler Kavşağı, Dr. İlhan Gürel Caddesi No: 1 adresinde, 1991 yılında Hitit Tıp Merkezi adı altında, tomografi ve görüntüleme merkezi olarak hizmet sunmaya başlamıştır.

Hizmet binası, 7000 metrekare alan üzerinde, 2891.05 metrekare A Blok, 963.63 metrekare alan da B Blok olmak üzere, 2 blok halinde kurulmuştur. A Blok, bir bodrum kat olmak üzere 5 kat, B blok ta 2 katta oluşmuştur. Hizmet binası tamamlandıktan sonra, öncelikle 1991 yılında, B bloğun zemin katı, tomografi ve görüntüleme merkezi olarak faaliyete geçti. Bu zaman içerisinde, 13 personelle Çorum ili ve ilçe halkına radyolojik tetkiklerde hizmet sundu. Başta sınırlı bir hizmet sunumu düşünülürken, zamanla artan talep karşısında, hizmet çeşitliliği de arttı. Endoskopi hizmetleri, renkli doppler, laparoskopi, artroskopi C kollu görüntüleme sistemleri, mamografi, kemik dansitometre ile hizmet sunumuna devam etti.

İlerleyen zaman içerisinde gelişmeye, genişlemeye devam ederek, 15 Aralık 1994 yılında, görüntüleme merkezinden, Çorum Özel Hastanesi adı altında, ayakta ve yataklı tedavi hizmeti verilmeye başlanmıştır. İlk başta 89 hasta yatağı ile hizmete başlayan Çorum Özel Hastanesi, gelen hasta portföyünü göz önünde bulundurarak, hem kaliteyi artırmak, hem de hizmet sunumunu geliştirmek amacıyla, tüm odalar tek kişilik, banyo, tuvalet, televizyon, refakatçi koltuğu, giysi dolabı, etajer, vb. bulunan 1. sınıf hasta odası şeklinde, 48 yatak ile hizmet sunumuna devam etmiştir.

Çorum Özel Hastanesi; Çorum halkına sunmuş olduğu hizmet ağını genişletmek amacıyla, resmi kurumlarla anlaşma yapma yoluna gitmiştir. İlk başta, Emekli Sandığı mensupları ile Devlet Memurlarına ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilere hizmet vermeye başlanmıştır. Bu zaman içerisinde, hastaneye yeni yatırımlar yapılmış olup, tıbbi cihaz ve ekipman revizyonu yapılmıştır. Tıbbi teknolojinin en son ürünü olan cihazlarla hizmet kalitesi arttırılmıştır. Daha sonra Bağkur ile anlaşma yapılarak, Bağkur mensuplarına hizmet verilmeye başlanmış olup, ardından 2006 yılında SSK ile hizmet anlaşması yapılmıştır.

Hastane bu dönemde gelişmeye devam etmiş, 2012 yılında mevcut binalarının hizmet sunumuna yeterli olmayacağını düşünerek ek bina için izinlerini tamamlamış ve 2013 yılında inşaatına başlamış 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde ek binasını tamamlayarak 2014 yılı temmuz ayı içerisinde halkımızın hizmetine sunmuştur. Ek binasının hizmete girmesiyle birlikte kapasitesini de artıran Çorum Özel Hastanesi 65 yatak olan kapasitesini bu süreçte 130 yatağa çıkarmıştır. 11.000m2’lik kapalı alanıyla dev bir sağlık tesisi olan Çorum Özel Hastanesi, Çorum halkının güvenine layık olmaya devam etmektedir.

Şirket Bilgileri
Ticaret Sicili Numarası : 6857